VOOR DE THUISBLIJVERS ÉN DE DOORZINGERS

Koren staan nog steeds goed in wekelijkse coronamonitor van RIVM

De nieuwe wekelijkse cijfers van het RIVM laten zien dat er minder besmettingen in koorverband zijn opgelopen dan eerder, ondanks de in het algemeen stijgende aantallen. Dit is mogelijk ook een reflectie van het feit dat veel koren de afgelopen tijd hebben besloten weer even te wachten met hun activiteiten.

Afgelopen week hebben we ook gemerkt dat de gemoederen in de koorsector hoog opliepen. Juist de ruimte die de overheid ons geeft om samen te zingen, zorgt voor een beklemmende tweespalt en in enkele gevallen lelijke woordenwisselingen. We roepen iedereen – zowel de thuisblijvers als de doorzingers – op om elkaar en elkaars opvattingen hierin te respecteren en beschaafd met elkaar om te gaan.

We willen opnieuw benadrukken dat onze sector, ondanks de complexiteit van de crisis en de keuzes die daarin gemaakt moeten worden, goed met deze crisis omgaat. Uit de oplossingen die we in het veld vinden blijkt een flinke dosis discipline én creativiteit, en een verantwoordelijkheidsgevoel dat enkel sterker lijkt te worden naarmate de crisis vordert.

We zijn ontzettend trots op al onze duizenden vrijwilligers en vrijwillige koorbestuurders, die zich ondanks voortdurende tegenslagen onvermoeibaar en onvermurwbaar blijven inzetten voor hun passie: samen zingen. Hou vol en blijf gezond, want ook deze crisis zal eens voorbij zijn.

Net als bij het winkelen, in kerken, tijdens sporttrainingen of bij horeca-bezoek kan het voorkomen dat in een koorrepetitie een besmetting plaatsvindt. Meld deze altijd bij de GGD, en vul het formulier in op ons meldpunt Koor & Corona. We gaan vertrouwelijk met de informatie om en delen dit met onze onderzoekspartners van Virmus.


Mocht er -ondanks alle voorzorgsmaatregelen- toch een besmetting in je koor ontstaan, help ons dan en meldt het bij ons Meldpunt Koor & Corona.


Wekelijkse update epidemiologische situatie COVID-19 in Nederland

Setting van mogelijke besmetting van bij GGD en gemelde COVID-19 patiënten in de afgelopen week (klik hier voor het hele rapport).

Grafiek op basis van tabel 8 (pag. 23): 
Vermelde mogelijke settings van besmetting van aan de GGD’en gemelde COVID-19 patiënten waarbij sprake is van gerelateerde gevallen.


Week 20-10-2020


Week 13-10-2020


Week 06-10-2020


Week 29-05-2020