Meldpunt Koor & Corona

De Nederlandse koorsector wordt wekelijks gemonitord door de RIVM en daaruit blijkt dat het aantal besmettingen bij koren in de onderste regionen zit.

Desondanks is besmetting in een koor nooit helemaal uitgesloten. Om voorvallen bij koren goed in beeld te krijgen is er dit Meldpunt Koor & Corona.

Koren die met besmettingsgevallen te maken hebben, waarvan het vermoeden bestaat dat de zangactiviteiten hiervan de oorzaak zijn, kunnen zich hier direct melden. Met dit meldpunt willen we in samenwerking met wetenschappers meer zicht krijgen op mogelijke oorzaak van verspreiding.  

Covid-19 dwingt ons nog allemaal tot gezond verstand en voorzichtigheid. Koren hebben laten zien dat ze heel goed eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen. Wij blijven de ontwikkelingen volgen en hopen dat het Meldpunt Koor & Corona een bijdrage kan leveren om dat heel gericht te kunnen blijven doen. 


Meldingsformulier

LET OP: Alléén voor nieuwe meldingen binnen koren!
Het meldpunt is NIET bedoeld als algemeen informatiepunt of advieslijn. We verzoeken u dringend daarvoor de reguliere communicatiekanalen te gebruiken.

Contactinformatie


Koorgegevens


Informatie over de besmetting


Aanvullende informatie