Bumatarief Koornetwerk

Koornetwerk Nederland ​heeft namens de aangesloten korenbonden een contract met Buma afgesloten voor het in het openbaar ten gehore brengen van muziek.​​ ​Iedereen die muziek draait, speelt of vastlegt is een muziekgebruiker. Gebruikt u graag muziek in uw winkel of restaurant? Wilt u iemands compositie op cd zetten of laten horen op uw website? Dan kan het zijn dat u toestemming nodig heeft van de makers van deze muziek en een vergoeding moet betalen. https://www.bumastemra.nl/muziekgebruikers/

Indexeringsbesluit
Zowel de Buma als Koornetwerk Nederland hanteren voor de indexering de CPI-index. Meer over het indexeringbesluit leest u hier.

Auteursrechten
De Auteurswet is van toepassing op muziekwerk waarvan de auteur (componist, tekstschrijver, arrangeur) nog leeft, of niet langer dan 70 jaar geleden overleden is.. Meer over Auteursrechten leest u hier.

Buma Tarief 2021 voor leden Koornetwerk Nederland

Buma Tarief 2021 voor leden Koornetwerk Nederland. Koornetwerk Nederland heeft namens de aangesloten korenbonden een lopende overeenkomst met de vereniging Buma voor het in het openbaar ten gehore brengen van muziek.

De vereniging Buma heeft als enige organisatie in Nederland toestemming verkregen van de Minister van Justitie om te bemiddelen over het muziekauteursrecht (art 30a Auteurswet 1912). Onder bemiddelen wordt verstaan het sluiten of ten uitvoerleggen van overeenkomsten over de uitvoering, in het openbaar, van muziekwerken. Koorzang is een muziekwerk.

De vereniging Koornetwerk Nederland heeft voor haar leden met de Buma een licentieovereenkomst afgesloten, met een substantieel voordeel. De overeenkomst is gebaseerd op het gedeelde standpunt dat componisten en tekstschrijvers beloond moeten worden voor hun professionele werkzaamheden.

Koornetwerk Nederland Bumatarief 2021
Het Bumatarief 2021 per koorzanger voor een lid/korenbond van Koornetwerk Nederland bedraagt: € 3.21 (netto factuurprijs, incl. btw)

In onderstaande pdf die u kunt downloaden wordt aangegeven waarvoor de overeengekomen Collectieve Regeling in voorziet.

Uitzonderingen
Er zijn ook uitzonderingen. Raadpleeg daarvoor onderstaand volledige document met alle informatie Voor nadere informatie neem contact op met het secretariaat van Koornetwerk Nederland E-mail: info@koornetwerk.nl