Het bestuur

Koornetwerk Nederland is een koepelvereniging van landelijke en regionale korenorganisaties en overige organisaties die zich bezig houden met de positionering en promotie van koorzang in Nederland. ​Het bestuur bestaat uit ten minste drie en ten hoogste zeven bestuursleden. ​Alle bestuursleden zijn onbezoldigd. Koornetwerk Nederland hanteert de Code of Cultural Governance en publiceert tevens bij welke organisaties onze bestuursleden nog meer betrokken zijn.

Daphne Wassink – voorzitter
E: voorzitter@koornetwerk.nl
Een gedreven, verbindende, jonge voorzitter met ruime bestuursvaardigheden en een indrukwekkend netwerk binnen de (inter-)nationale koorwereld, overheid én het culturele veld. Mede initiatiefnemer van het Manifest Zingen 2020 en vice-voorzitter van de European Choral Association.

Ruben Timmer – secretaris
E: secretariaat@koornetwerk.nl

Heeft samen zingen als uit de hand gelopen hobby. Was lid van de Youth Committee van de European Choral Association en Fellow bij de Europese Muziekraad.

Bas Oosthoek – penningmeester
E: penningmeester@koornetwerk.nl

Annalisa Schmad – Bestuurslid Deskundigheidsbevordering
E: annalisa.schmad@koornetwerk.nl
Van origine Amerikaanse maar sinds jaren in Nederland gevestigde zangeres en dirigent klassieke én lichte muziek. Aanhanger van de school ‘the intelligent choir’. Een bruisende persoonlijkheid met veel ideeën en vakinhoudelijke praktische ervaring.

Thomas Hessels – Bestuurslid Ledenontwikkeling
E: thomas.hessels@koornetwerk.nl
Mede-oprichter van Koornetwerk Nederland. Jurist, ervaring als bestuurder, manager en beleidsmaker bij ideële organisaties, lokale en landelijke overheid. Sinds 2012 bestuurslid bij de korenbond BALK. Schrijver van gedichten en liedteksten en zanger in Juice vocal band.

Jesje Schalm – Bestuurslid Fondsenwerving
E: fondsenwerving@koornetwerk.nl

Energieke ondernemer, relatiemanager en fondsenwerver. Overtuigende netwerker met ruime koor- en bestuurservaring in zowel de amateur- als de professionele koorwereld. In 2016-2017 als kwartiermaker betrokken bij de transitie van VNK naar Koornetwerk Nederland. 


vacature – Bestuurslid Communicatie
E: communicatie@koornetwerk.nl