Vacature bestuurslid communicatie m/v/x

Ben jij een geboren (strategisch) bestuurder en communicatietalent, kent social media geen geheimen voor je en kan je zowel groots denken als pragmatisch handelen? Lijkt het je leuk om mee te bouwen aan een vitaal en dynamisch netwerk voor de hele koorsector? Dan zoeken we jou!

Koornetwerk Nederland is per direct op zoek naar een nieuw bestuurslid communicatie.

Als bestuurslid communicatie ben je een belangrijke spil in de werkzaamheden van Koornetwerk Nederland. Als netwerkorganisatie communiceert Koornetwerk Nederland naar de eigen leden, naar de bredere koorsector, maar ook namens de koorsector naar politiek, media en samenleving. Hier hoort een robuuste communicatiestrategie bij, met inzet van goede instrumenten, timing en toon. Jij helpt om dit verder vorm te geven en in het bestuur te bewaken.

Over Koornetwerk Nederland

Koornetwerk Nederland verbindt de kleurrijke koorwerelden in Nederland. Met ruim 1,7 miljoen actieve koorzangers -amateurs en professionals- is de Nederlandse koorsector veruit de grootste kunstensector van Nederland. Met een actuele achterban van 125.000 zangers vormt Koornetwerk Nederland de grootste korenorganisatie in Nederland.

Als vereniging van korenorganisaties ontwikkelt Koornetwerk Nederland meerjarenbeleid en initiatieven om de zichtbaarheid en het draagvlak van de Nederlandse koorsector te verbeteren en kwaliteitsontwikkeling en educatie te borgen voor de toekomst.

Koornetwerk Nederland bestaat sinds 7 juni 2017 en is gegroeid van 11 naar 31 aangesloten landelijke en regionale korenorganisaties. De vereniging heeft zich ontwikkeld tot spil van de sector en aanspreekpunt voor een breed palet aan stakeholders. Het netwerk, de organisatie en de activiteiten zijn tegelijk nog volop in ontwikkeling.

Het huidige bestuur van Koornetwerk Nederland bestaat uit 7 onbezoldigde leden. Naast de voorzitter, secretaris en penningmeester zijn dit bestuursleden met de portefeuilles: communicatie, ledenontwikkeling, fondsenwerving, deskundigheidsbevordering/activiteiten. Het bestuur wordt voor projecten en corona-communicatie op projectbasis ondersteund door enkele zelfstandige professionals.

Over de functie

Het bestuurslid communicatie is binnen Koornetwerk Nederland verantwoordelijk voor communicatie en marketing. Concreet betekent dit de coördinatie van de inzet van communicatiemiddelen voor de werkzaamheden van de organisatie op basis van een communicatieplan en het zelfstandig uitvoeren van een deel van deze werkzaamheden.

We zoeken hiervoor iemand die thuis is in communicatie en die niet schrikt als de pers belt. Met beperkte middelen weet je mooie resultaten te halen. Je bent daarom voldoende thuis in wat er in de koorsector leeft. Tot slot ben je een teamspeler, heb je gevoel voor humor en deel je onze passie om de koorsector nog mooier en sterker te maken.

Profielschets:

  • Affiniteit met en ervaring in de koorsector is een pré
  • Je bent een netwerker en schuwt niet om de telefoon op te pakken
  • Je ziet kansen en weet die om te zetten in concrete plannen
  • Je hebt aantoonbare ervaring met marketing en/of communicatie
  • Je draait je hand niet om voor deadlines en weet zonodig hoe je moet delegeren
  • Je bent vaardig in creatief schrijven en snapt hoe je je doelgroepen aanspreekt
  • Je hebt een netwerk richting de pers en andere communicatiepartners of bent bereid deze op te bouwen

Meer informatie

De bestuursvergaderingen vinden eens per maand plaats, meestal in Akoesticum in Ede en anders online. Daarnaast bezoek je geregeld activiteiten en bijeenkomsten van leden en partners overal in het land. De tijdsbelasting wordt geschat op 2,5 dagen per maand. De functie van bestuurslid Koornetwerk Nederland is onbezoldigd.

Meer inhoudelijke informatie over de vacature en de organisatie is op te vragen bij Daphne Wassink, voorzitter Koornetwerk Nederland (voorzitter@koornetwerk.nl / 06 41 51 56 79)

Reageren

Solliciteren kan in de vorm van een toegezonden motivatiebrief en CV. Deze kunnen toegezonden worden aan sollicitatie@koornetwerk.nl o.v.v. ‘sollicitatie bestuurslid communicatie Koornetwerk Nederland’.