Zet je Koor op de Kaart!

Korenbond KBZON organiseert de Open Koren Weken. Onder de noemer ‘Zet je Koor op de Kaart!’ nodigt de bond alle Nederlandse amateurkoren uit om hun deuren wijd open te zetten van 14 mei t/m 12 juni 2022. KBZON maakt koren die zich inschrijven en hun activiteiten zichtbaar op een online Korenkaart, en zorgt voor aanvullende publiciteit. Koornetwerk Nederland ondersteunt de actie van harte.

De actie is bedoel om koren te helpen om nieuwe leden te vinden. Anderzijds kunnen zangers die lid waren van een koor dat is opgeheven, de Open Koren Weken gebruiken om weer onderdak te vinden.

Sinds 1 april kunnen koren zich aanmelden via de website van KBZON. De bond biedt koren een kans om zichzelf letterlijk op de kaart te zetten: alle koren die zich aanmelden worden zichtbaar als een speld op een online korenkaart. Potentiële koorzangers kunnen zo in één oogopslag zien waar ze kunnen aankloppen. Door zo’n speld aan te klikken wordt de informatie over het koor en de activiteit zichtbaar, inclusief een directe verwijzing naar jullie eigen website.

Deelname is gratis

Na aanmelding ontvangen koren nog informatie over ze het initiatief mee kunnen ondersteunen door promotie via de eigen kanalen. Deelname is gratis, de medewerking onbetaalbaar! Want hoe meer koren zich aanmelden, hoe groter het momentum voor de werving van nieuwe zangers.

KBZON geeft via de website tips & tricks voor een inspirerende open repetitie, maar koren inspireren ook elkaar door hun activiteiten en ideeën te delen! Bovendien worden er gedurende de Open Koren Weken diverse inspirerende workshops verloot onder alle deelnemende koren, gericht op het (weer) samen zingen. Ideaal als vervolg op de open repetitie, of als invulling voor een extra ledenwervings-activiteit! Er is keuze uit verschillende workshops, zodat de activiteit altijd aansluit bij het koor.

Meer informatie en inschrijven gaat via www.kbzon.nl/open-koren-weken. Deelname is mogelijk voor alle koren, dus ook voor niet-leden van KBZON.