World Choral Day: doe mee en meld je (kerst)concert aan!

Op – en rond – de 2e zondag van december (11 december dus) is het World Choral Day, een internationale dag voor koren over de hele wereld. Heeft je koor deze maand een optreden of doen jullie mee aan een festival of een ander event? Plaats het dan in de internationale agenda van World Choral Day. Zo wil de organisatie de kracht van zingen wereldwijd onder de aandacht brengen.

Koren gaan deze maand voor het eerst sinds 2019 weer in groten getale kerstconcerten verzorgen. Dat biedt een prachtig aanknopingspunt om de waarden van solidariteit, vrede en begrip internationaal uit te dragen door middel van zingen en muziek. Want dat is waar World Choral Day voor staat. Duizenden koren en miljoenen zangers zijn zo in de loop der jaren al betrokken geweest bij dit initiatief van de International Federation for Choral Music (IFCM).

Uitvoeringen die in de agenda geplaatst kunnen worden, zijn live concerten en online optredens. Maar ook eerdere opnamen van optredens (van na 1 januari 2020) mogen geplaatst worden, evenals virtuele koorfilmpjes. Kijk hier voor de aanmeldingsinformatie. En zie hier voor algemene informatie over World Choral Day.