Wie wordt Club van het Jaar 2019?

Met zóveel koren in Nederland kan het toch niet anders dan dat een van hen Club van het Jaar 2019 wordt? Het zou zomaar kunnen. Schrijf je koor of muziektheatergroep dus vooral in. Dat kan tot en met 13 mei 2019. 

De verkiezing tot Club van het Jaar 2019 vindt plaats in twee categorieën: sport en cultuur. En dus maakt ook juw koor een hele goede kans. Zet je club in de schijnwerpers en win – naast de nationale titel – een masterclass naar keuze van een expert én een professionele promotiefilm. En dan hebben we het nog niet eens over alle lokale, regionale en landelijke media-aandacht die je gaat scoren.

De verkiezing is een initiatief van Rabobank, NOC*NSF, het LKCA, Kunstbende, AD en de regionale dagbladen. Je kunt je club of vereniging inschrijven tot en met 13 mei. Die moet wel ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Van 6 mei tot 7 juni kan er dan op jouw club gestemd worden. Daarvoor moet je je achterban mobiliseren! Het aantal stemmen gedeeld door het het aantal leden, bepaalt jouw score.

In de week van 11 juni worden de clubs met de hoogste score per gemeente en provincie bekendgemaakt waarna de provinciewinnaars op dinsdag 18 juni gaan pitchen voor een vakjury. Die beslist welke sport- en cultuurclub zich in 2019 ‘Club van het Jaar’ mogen noemen. De winnaars worden in de week van 24 juni bekend gemaakt.

Nomineer jouw club, vereniging of stichting via www.clubvanhetjaar.nl.