Training Vertrouwenscontactpersoon (VCP) bij het LKCA

Het LKCA verzorgt in november 2022 een training Vertrouwenscontactpersoon (VCP). De training is bedoeld voor iedereen die werkt voor of in de amateurkunstsector en die wil worden opgeleid tot vertrouwenscontactpersoon (VCP). Ook bestuurders en vrijwilligers van verenigingen, zoals amateurkoren, zijn van harte welkom.

Ongewenst gedrag komt voor in alle delen van de samenleving, dus ook in de culturele sector. In de amateurkunsten valt het aantal meldingen gelukkig wel mee. Al betekent dat niet dat alle deelnemers en beoefenaars ook altijd sociale veiligheid ervaren.

Maar áls er gevallen (of verdenkingen) van grensoverschrijdend gedrag zijn, is het belangrijk dat er een eerste aanspreekpunt is, bijvoorbeeld in de vorm van een vertrouwenscontactpersoon (VCP). Dat kan bijdragen aan de sociale veiligheid binnen de organisatie.

De (gratis) training bij het LKCA is interactief en wordt verzorgd door Carin van der Hor en Magda van der Wees, trainers Sociale Veiligheid NOV (Nederlandse Organisatie voor Vrijwilligerswerk). Er zijn twee dagdelen. Het eerste is online op dinsdag 1 november. Het tweede dagdeel vindt plaats bij het LKCA in Utrecht met een keuze uit vrijdag 4 november of vrijdag 25 november. De deelnemers ontvangen na afloop een certificaat.

Ga voor alle informatie en inschrijving naar de website van het LKCA.