Koornet Werkdag 2019 trok veel belangstelling

Ruim 50 koorbestuurders, dirigenten en vertegenwoordigers van zangorganisaties waren aanwezig op de eerste Koornet Werkdag die op 22 maart 2019 in Akoesticum in Ede gehouden is. We spraken met elkaar over auteursrechten en licenties voor koormuziek, deskundigheidsbevordering bij dirigenten en de eventuele organisatie van een nieuw, gezamenlijk koorgericht evenement in 2020.

Daphne Wassink, voorzitter van Koornetwerk Nederland, opent de bijeenkomst met een update van de Nederlandse koorsector en de rol die Koornetwerk Nederland daarin heeft. Vervolgens wordt er ook daadwerkelijk samen gezongen: Annalisa Schmad (bestuurslid) leidt tot verrassing van de aanwezigen het eenmalige Koornetwerkkoor bij het zingen van een circle song, waarin themawoorden van de middag zijn verwerkt.

Ingesprek met BUMA en FEMU
Daarna worden drie groepsessies georganiseerd, waarbij een deel van de aanwezigen in gesprek gaan met Wendy ter Weeme en Monique Senft van BUMA en Erik Janssen van FEMU. Er wordt toelichting gegeven over de opbouw van de bijdrage. Er zijn veel vragen over het nieuwe all-in pakket dat aangesloten leden via Koornetwerk Nederland met grote korting kunnen afnemen.

Dirigentenadviestarieven
In een andere zaal komen koorbesturen en dirigenten bij elkaar om met elkaar in gesprek te gaan over dirigententarieven. Daphne Wassink geeft aan dat er een commissie onder voorzitterschap van Boyke Brand de opzet van de tarieven gaat herijken.

Koorevenement 2020
In de derde dialoog wordt onder leiding van Ubbo van Piggelen (bestuurslid) gebrainstormd over de behoefte aan een nieuw, gezamenlijk koorevenement.

KLIK HIER om het complete verslag van de Koornet Werkdag 2019 als pdf te downloaden.


Foto’s met dank aan Harrie van der Sanden en Roy Voogd