Interviewkandidaten gezocht voor onderzoek naar informele zanggroepen

Veel mensen zingen in een koor. Meestal is dat een vereniging of stichting, aangesloten bij een korenbond. Maar er zijn ook allerlei informele koorverbanden. En daar wil Koornetwerk Nederland meer over weten. Daarvoor zoeken we interviewkandidaten.

Informele koorverbanden zijn bijvoorbeeld een wekelijks groepje bij iemand thuis, koren in een zorgcentrum, gezondheidsinstelling, school. Of mensen die samen zingen in het kader van een tijdelijk project, een rondje langs kerstmarkten, een speciale gelegenheid.

Koornetwerk Nederland wil meer te weten komen over de motivaties van deze zangers, hoe deze groepen georganiseerd zijn, wat hun ambities zijn, en of ze ondersteuning nodig hebben. Daarom hebben we het LKCA (Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst) gevraagd daar een inventariserend onderzoek naar te doen.

Interviewkandidaten gezocht

Daarvoor zoeken we mensen die ervaring hebben met zingen in informele verbanden en die bereid zijn hun kennis te delen. Een interview duurt ca. 1 uur en gebeurt via Zoom of per telefoon. Meld je vóór 16 november aan bij Thomas Hessels, bestuurslid van Koornetwerk Nederland, via: thomas.hessels@koornetwerk.nl. De onderzoekers nemen dan contact met je op. Alvast dank voor de medewerking!