De Sing & Dance UP!: gloednieuw evenement voor kinder- en schoolkoren

Op 13 juni 2024 is de allereerste editie van de Sing & Dance UP!: een groots zing- en dansevenement voor kinder- en schoolkoren met kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar. Het vindt plaats in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. Er wordt dan volop gezongen en gedanst, inclusief een groot concert met bekende artiesten.

De Sing & Dance UP! is een initiatief van Meer Muziek in de Klas en de Elja Foundation. Koornetwerk Nederland was betrokken bij de ‘ontwerpfase’ van het evenement. “Het past immers perfect in het streven van de koepel om samenzang bij de jeugd te stimuleren”, zegt projectleider kinder- en jeugdkoorzang Claudia Franzen van Koornetwerk Nederland. “Daarom dragen we dit een heel warm hart toe.”

Gratis ondersteuning én vervoer

Kinder- en/of schoolkoren kunnen zich nog tot 8 december aanmelden: hier voor klassen en hier voor koren. De groepen die geselecteerd worden, kunnen in de aanloop tussen maart en juni gratis ondersteunende zang- en danslessen krijgen op de standplaats van de school of het koor zelf door een vakleerkracht muziek. Dat is geheel gratis. Ook het vervoer naar de Brabanthallen op 13 juni wordt gratis geregeld.

Bij aanmelding maakt het niet uit welk niveau het koor heeft en hoeveel ervaring er precies met zang- en dansonderwijs is. Ieder schoolkoor of iedere koorvereniging kan zich aanmelden. Per koorvereniging mogen er meerdere groepen worden aangemeld.

Zanger, rapper & songwriter Glen Faria werkt ook mee de Sing & Dance UP! en heeft voor het evenement alvast een nieuw lied geschreven! Kijk hier naar zijn oproep én een sneak preview van het lied.

De organisatie wijst erop dat bij het concert foto- en videomateriaal wordt gemaakt. Bij deelname dient hier dus toestemming voor te zijn vanuit ouders/verzorgers. 

De Sing & Dance UP! wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds, VandenEnde Foundation, VSBfonds en Vriendenloterij.

\