Leading Voices brengt honderden internationale dirigenten naar Utrecht


De afgelopen dagen vond in Utrecht de eerste editie plaats van het nieuwe, internationale koormuziek evenement Leading Voices, European Days for Vocal and Choral Leaders. Honderden dirigenten, componisten, vocal leaders en muziekdocenten uit heel Europa en van ver daarbuiten waren de afgelopen dagen in Utrecht voor uitwisseling van kennis en delen van ervaring.

Het evenement bood meer dan 100 sessies door sprekers uit binnen- en buitenland, bijna 20 concerten en een afwisselend programma voor amateurzangers uit Utrecht. Honderden professionals in de koormuziek lieten zich inspireren in workshops en lezingen.
Experimentele sessies brachten nieuwe manieren van improvisatie, samenwerking en co-creatie. Er werd nieuwe muziek gecomponeerd en nieuwe manieren van presentatie van concerten werden ontwikkeld. De informele lounges en de vele rondetafelgesprekken gaven de gelegenheid voor het delen van opvattingen over uiteenlopende onderwerpen. De concerten van toonaangevende ensembles als I Fagiolini (foto) en Accent werden met groot enthousiasme ontvangen.


Belangstelling in Utrecht groot
Het nevenprogramma met open singings, workshops en een inloopprogramma in de Bibliotheek
Neude kon op grote belangstelling rekenen. Vrijwel alle workshops waren uitverkocht en veel
bezoekers deden mee met de activiteiten in de bibliotheek. De open singings in de diverse wijken
van Utrecht werden goed bezocht. De afsluitende presentatie in Bibliotheek Neude gaf een indruk van de diversiteit van het nevenprogramma.
Voor meer informatie zie www.leadingvoices.nl.