Koornet Werkdag 2023: inschrijving geopend!

De inschrijving voor de Koornet Werkdag 2023 – zaterdag 23 september, ICOON-theater, Amersfoort – is geopend. Met optredens van Vocal Group Blueprint en Kinderkoor Bubbels, een keuze uit 10 boeiende workshops én een paar verrassingen wordt het een dag die je niet mag missen. Er is plaats voor maximaal 200 deelnemers dus wees er snel bij. Het volledige programma vind je hier.

De Koornet Werkdag is een jaarlijkse dag van ontmoeting en inspiratie voor iedereen die zingt, dirigeert, bestuurt of organiseert. Ook dit jaar is er een heel uiteenlopend programma samengesteld met inspirerende en interactieve workshops.

Workshops: van speeddating tot Vereniging 3.0 en nog veel meer…

Hoe kun je met het concept Vereniging 3.0 een actieve rol spelen in de koorwereld? Leer meer over Zing Je Sterk, het programma waarmee Wishful Singing postcovid-patiënten (en andere mensen met gezondheidsklachten) weer in hun kracht zetten. Of laat je bijpraten over de resultaten van het Kwartiermakerschap Jeugd bij Koornetwerk Nederland, en de vervolgstappen hierop.

Andere onderwerpen die aan bod komen zijn: de Dirigent van de Toekomst, het gesprek voeren tussen bestuurder en dirigent (inclusief rollenspel), een speeddating voor nieuw repertoire door Nieuw GeNeCo, cultuurmarketing, pedagogiek en methodiek voor jeugdkoren (Meer Muziek in de Klas), het maken van een strategisch toekomstplan voor je koor en een educatief programma voor basisscholen van Holland Opera.

Blueprint en Bubbels

Vocal Group Blueprint (foto) deed onlangs mee aan het EO-programma Zing! en maakte daar onder leiding van Marlou Vriens – en met hulp van coach Glen Faria – grote indruk met een tweede plaats als klinkend eindresultaat. Kinderkoor Bubbels is een enthousiaste groep kinderen van 6 tot 12 jaar. Het is opgericht onder auspiciën van het project Scholen in de Kunst in Amersfoort. Bubbels sluit goed aan bij de aandacht voor de jeugd tijdens deze dag.

Info

Mede dankzij steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds is deelname aan de Koornet Werkdag gratis, inclusief lunch. Aanmelden is noodzakelijk want toegang is alleen mogelijk met een bevestiging van deelname. Alle benodigde informatie met een uitgebreide toelichting op de workshops staat hier, inclusief de link naar het aanmeldformulier: https://www.koornetwerk.nl/koornetwerkdag2023.

Je kunt ook direct naar het aanmeldformulier gaan.

Met dank aan: