Grote versoepelingen geven koren veel meer ruimte om te zingen

Op vrijdag 18 februari ontstaat er meer concertruimte voor de koorwereld. En de inzet van het coronatoegangsbewijs (ctb) bij koorrepetities- en concerten verdwijnt per vrijdag 25 februari. Dat bleek uit de persconferentie van minister Ernst Kuipers van dinsdagavond 15 februari.

Op 18 februari gaan de eerste versoepelingen in. Dan mogen concerten plaatsvinden tot 01.00 uur. Bij 500 of minder bezoekers per zelfstandige binnenruimte of per afgesloten locatie hoeft er dan geen 1,5 meter afstand meer te worden gehouden. Ook een vaste zitplaats en het mondkapje zijn dan niet meer verplicht. Bij meer dan 500 bezoekers moeten de vaste zitplaats en het mondkapje (bij verplaatsingen) nog wel gebruikt worden. Maar de verplichte 1,5 meter afstand vervalt ook hier.

Op 25 februari wordt dan de grote stap gezet met het stopzetten van het coronatoegangsbewijs bij de toelating tot repetities en uitvoeringen.

Aangepast protocol komt eraan

Koornetwerk Nederland komt deze week nog met een aangepast protocol voor repetities en uitvoeringen dat dan geldt voor de week van 18 tot 25 februari. Daarna komt er weer een nieuwe versie.