Eerste experimenten met publiek vanaf half februari

Vanaf half februari vinden – bij wijze van proef – de eerste evenementen plaats met publiek. Het gaat bij deze ‘fieldlabs’ om muziekuitvoeringen (binnen en buiten), een theatervoorstelling, een congres en voetbalwedstrijden. De exacte data worden binnenkort bekendgemaakt.

Onder de muziekevents zijn voorstellingen in de Ziggo Dome en buitenfestivals in Biddinghuizen. De theatervoorstelling – een show van cabaretier Guido Weijers – en het congres vinden plaats in het Beatrix Theater in Utrecht.

Het publiek dat wordt toegelaten, wordt zowel voor als na de evenementen getest op corona. In het begeleidende onderzoek – dat onder leiding staat van het Radboudumc – wordt gekeken naar het contact tussen de bezoekers en het groepsgedrag. Doel is om te kijken of mensen in de toekomst op een veilige manier samen kunnen komen.

De events worden georganiseerd door Fieldlab Evenementen, een gezamenlijk initiatief vanuit de evenementensector (het EventPlatform), de Alliantie van Evenementenbouwers en de Rijksoverheid.

Eerdere experimenten in het buitenland, Leipzig en Barcelona, bleken succesvol en leverden geen besmettingen op.