Crowdfundingactie voor documentaire 'Het Dinsdagavondgevoel'

Op dit moment is een documentaire in de maak over het Amsterdams Gemengd Koor dat in het begin van de coronacrisis werd getroffen door een veelbesproken uitbraak. Het Dinsdagavondgevoel wil het verhaal vertellen over die uitbraak en de trieste gevolgen, maar kijkt ook vooruit. Het wordt daarmee ook een ode aan de koorwereld. Om de film af te kunnen ronden, is een crowdfundingactie gestart. Er is op dit moment nog zo’n 4.000 euro nodig.

Het Amsterdams Gemengd Koor blikt terug in dit tijdsdocument maar ziet ook uit naar de toekomst. Ze doen immers niets liever dan zingen. Daarmee laat de documentaire dus ook de veerkracht zien waarmee de koren in Nederland de beweging van donker naar licht inzetten. Kortom: de film is ook een ode aan de koorwereld.

Libretto

Om deze ingewikkelde tijd invoelbaar te maken wil regisseur Marlou van den Berge een professioneel schrijver een libretto laten schrijven dat gebaseerd is op hoe het koor deze tijd ervaart. De teksten worden door een hedendaagse componist op muziek gezet. Deze compositie zal onder begeleiding van professionele musici en onder begeleiding van de dirigent in een studio door de koorleden zelf worden ingezongen. Uiteindelijk worden deze extra gefilmde koorwerken door de documentaire heen geweven.

Ondanks een bijdrage van het CoBOfonds, co-financiering van de NTR en een uitzendplek bij het Uur van de Wolf van de NTR, kon dit deel nog niet gefinancierd worden. Daarnaast duurt de opnameperiode voor deze film langer dan verwacht, vanwege de coronapandemie. Op dit deel is de crowdfunding dus gericht.

Steunen

Er zijn diverse manieren waarop de documentaire, afhankelijk van het bedrag, gesteund kan worden: van ‘eeuwige dank’ tot en met de naam op de aftiteling van de film en een uitnodiging van het eerstvolgende liveconcert. Alle informatie is hier te vinden.