Coronaplan voor de koorsector in voorbereiding

Als je met je koor straks weer wilt repeteren, dan ben je als organisatie verplicht om een coronaplan op te stellen waarin je gedetailleerd vastlegt hoe je de RIVM richtlijnen borgt. Koornetwerk Nederland bereidt in samenwerking met landelijke partners binnen cultuurparticipatie universele richtlijnen voor, die voor het gemiddelde koor een bruikbare leidraad vormt.

De landelijke richtlijnen van het RIVM en Rijksoverheid die voor alle organisaties gelden vormt daarbij de basis, maar we realiseren ons ook dat er mogelijk voor het samenzingen in één ruimte bijzondere voorwaarden van toepassing zullen zijn. Het onderzoek daarvoor loopt.

Samen in dialoog op Facebook
Koornetwerk Nederland heeft een speciale Facebook-groep “Koor & Corona” geopend, waarin iedereen binnen de Nederlandse koorsector mee kan praten hoe we als koorsector binnen de komende 1,5-meter-samenleving kunnen blijven samenzingen. Heb je ideeën? Plaats ze op op de groep en laat anderen met je meedenken. We hopen zo een levendige dialoog op gang te brengen waarin we met motivatie, creativiteit en veerkracht onze prachtige Nederlandse koorwereld door de crisis heen kunnen loodsen.

Doe je mee?
Ga naar www.facebook.com/groups/koorencorona en neem deel aan de dialoog!