'Blij om je te horen': gratis lied van Jetse Bremer en Ivo de Wijs

‘Blij om je te horen’ is de titel van een nieuw lied van Jetse Bremer op een speciaal geschreven liedtekst van dichter Ivo de Wijs. Het lied, dat gratis beschikbaar wordt gesteld aan alle koren in Nederland, is gemaakt in opdracht van korenbond KBZON om te vieren dat koren weer samen kunnen zingen.

Het lied beweegt zich op het raakvlak van licht klassiek en licht vocaal en is toegankelijk en aansprekend voor diverse soorten koren, aldus KBZON. Van het lied zijn vijf verschillende arrangementen gemaakt: voor jeugdkoor, vrouwenkoor, mannenkoor, gemengd koor met één mannenstem en gemengd koor (SATB), allemaal met pianobegeleiding. KBZON stelt de partituren en bijbehorende oefenfiles gratis ter beschikking aan alle koren in Nederland. Meer informatie en downloadlinks zijn te vinden op: https://www.kbzon.nl/compositie-jetse-bremer/.

Het Nederlands Kamerkoor gaat het lied opnemen. De opname is binnenkort te beluisteren via de website van KBZON. Bovendien verzorgt Jetse Bremer zelf op zondagmiddag 3 oktober a.s. een live workshop voor koorzangers en dirigenten, waarbij hij het lied zal instuderen en afwerken. Meer informatie over deze workshop is te vinden op: https://www.kbzon.nl/workshop-jetse-bremer/.