Trainersbank Storytelling

Koornetwerk Nederland krijgt vanuit de koorsector regelmatig de vraag om een workshop Storytelling te verzorgen. In deze Trainersbank Storytelling vind je een aantal trainers die dat voor je kunnen doen. Zij hebben in 2022 allemaal deelgenomen aan een cursus Storytelling en kunnen een workshop van circa 2,5 uur voor je verzorgen.

Doel is om de verhalen uit de koorwereld in te zetten om de kracht van zingen – en van de stem – te laten zien en horen. Zo neem je mensen mee in het avontuur van jouw zanggroep! Of het nou gaat om je publiek of om nieuwe leden.

Trainers werken zelfstandig

De trainers werken niet namens Koornetwerk Nederland maar zelfstandig, onder eigen verantwoordelijkheid. Afspraken over planning, locatie en – eventueel – tarief maak je dus met de trainer zelf.

Ook voor de bredere amateurkunst

Overigens kan een aantal trainers ook worden ingezet in de bredere amateurkunst. Ook voor andere vormen van muziek of voor dans, toneel, video- en fotografieclubs e.d. is Storytelling een heel goed instrument om de kracht van je kunstdiscipline uit te stralen.

Meer informatie? Mail naar jan.van.deursen@koornetwerk.nl.

Veel succes!


Els van Dijck

Een leven lang zingen! Als jong meisje zong Els het Ave Maria en kinderliedjes in het kinderkoor. Beatles-liedjes op de middelbare school. Als student samen met iedereen die een gitaar had… Al 35 jaar lang zingt ze muziek uit alle hoeken van de wereld in wereldmuziekkoor Tadam! Daarnaast, en tussendoor, zingt ze in een octet en in een kwartet met diverse soorten muziek. 15 jaar geleden was ze oprichter van het Alkmaars Prachtkoor. Sinds 2022 werkt ze aan het Project Mama’s & Papa’s en Project Mazí: de Mauthausen Cyclus in het Grieks. Zo heerlijk is het om te zingen met anderen. En daarover ook nog eens vertellen!

Contact: Els van Dijck, Emmastraat 39, 1814 DM Alkmaar, els.vandijck@ziggo.nl, tel. 06-10215464

Werkgebied: Noord-Holland & Utrecht / niet online


Pepijn Lagerwey

Als musicus en Omdenktrainer is Pepijn in staat om in een korte workshop (1-3 uur) de basisbeginselen van Storytelling op een ontspannen en humoristische wijze aan te bieden. Door de interactieve werkwijze ga je direct aan de slag om de theorie in praktijk te brengen. Handig als je wil worden geholpen met korte teksten, presentaties of bijvoorbeeld je concertprogramma. Maximale groepsgrootte: 30 personen (fysiek) of 50 personen (online).

Contact: pepijnlagerwey22@gmail.com

Werkgebied: Nederland, maar voorkeur regio Amsterdam / ook online


Merel Vermunt

Creativiteit en storytelling zijn onderwerpen die een grote betekenis hebben in Merel’s leven. Van kleins af aan houdt ze ervan om verhalen te vertellen en mooie dingen te creëren. Daarom helpt ze nu graag anderen met het vertellen van hun verhaal. Neem dus vooral contact met haar op.

Merel Vermunt is afgestudeerd in Marketing- en Communicatie in de culturele sector. In het dagelijks leven werkt ze als marketing- en publiciteitsmedewerker bij Theater het Kruispunt in Barendrecht. Daarnaast gaat ze in september 2023 aan de slag als freelancer bij Vocal Leadership in Rotterdam. Verder werkt ze bij Stichting EduVox als communicatievrijwilliger voor projecten en het BALK Festival Zuid. Zelf zingt ze in Vocal Group Stacked.

Contact: merelvermunt@gmail.com, tel. 06-50824718

Werkgebied: West- en Midden-Brabant, omgeving Dordrecht/Rotterdam, Zeeland


Dorine Maalcke

Contact: Dorine Maalcke, Stokroostuin 37, 2724 PC, Zoetermeer, dorine@maalcke.nl, tel. 06-52590809, www.dorinemaalcke.nl

Werkgebied:


Riemke van den Hoek

Riemke van den Hoek is 75 jaar en zit sinds 2006 op Popwave, een popkoor op Schouwen-Duiveland. Zij zit tevens in het bestuur van het koor. Daarnaast is ze sinds 2017 lid van Advendo Ooltgensplaat op Goeree- Overflakkee. Van huis uit is Riemke onderwijzer.

Contact: keesriemke@hotmail.com

Werkgebied: Goeree- Overflakkee, provincie Zeeland, met uitzondering van Zeeuws-Vlaanderen.


Gerard Legeland

Gerard (1962) is – naast Storyteller – werkzaam als dirigent, klassiek geschoold zanger, zangpedagoog, korencoach en operadeskundige. Verhalen vertelt hij al zijn hele leven en als ervaren docent is hij gewend om verhalen in te zetten in het muziekonderwijs.
Sinds hij kennismaakte met Storytelling is daar ook een technisch aspect aan toegevoegd: hoe zit een goed verhaal in elkaar, hoe houd je mensen geboeid tijdens je verhaal en: wat is een effectief verhaal?
Als dirigent werkte hij met koren, een harmonieorkest, een symfonieorkest en allerlei kleine ensembles. Op de planken staat hij met Pocket Opera: een klein gezelschap dat voorstellingen maakt voor de kleine zaal.
Daarnaast werkte hij als dansleraar en is hij een groot liefhebber van beeldende kunst. Hij organiseert weekenden en zangweken waarin hij met de zangers op zoek gaat naar een heldere techniek en een persoonlijke interpretatie van het repertoire. In de theaters verzorgt hij inleidingen bij, en cursussen over opera. Daar maakt hij het genre toegankelijk door middel van aansprekende verhalen.

Contact: gelegeland@hetnet.nl, tel. 06-44626760, www.zingzang.nl

Werkgebied: midden van het land – Randstad tot Arnhem – 1 uur reisafstand met de auto vanaf Beusichem.


Marian Venemans

Wat wil jij vertellen met je koor? Over het fijne van samen zingen? Of over de inhoud van de stukken? Storytelling helpt een boodschap nog beter over te brengen. Tijdens de workshop Storytelling van Koornetwerk Nederland hebben we geleerd hoe we een boodschap goed in een verhaal kunnen vormgeven. Wil jouw koor daar ook meer over weten? Dan komt Marian graag een workshop geven!
Zelf zingt ze als sopraan in Leeuwenhart (Nederlandstalige close-harmony) en vriendinnenquintet Quintessa.


Contact: info@marianvenemans.nl, tel. 06-40131082
Werkgebied: regio Utrecht / ook online