Storytelling Workshop

Wat kan Storytelling betekenen voor cultuurparticipatie?

Op 29 oktober ontdek je het!

Op zaterdag 29 oktober 2022 vindt er een praktijkgerichte Storytelling Workshop plaats in Utrecht. Iedereen die te maken heeft met amateurkunstbeoefening is van harte welkom, dus ook buiten de koorwereld. Of je nu bestuurder bent van de harmonie, zelf fotografeert, tapdanst, op het toneel staat of (toch) zingt! De workshop is een initiatief van Koornetwerk Nederland en Yvette van den Berg (House of Story).

Storytelling is een instrument om verenigingen, koepels en organisaties die actief zijn in amateurkunst, te inspireren en te versterken. Met Storytelling gebruik je verhaalstructuren om mensen ‘te vangen’ in hun gevoel. Je raakt hen met beleving, passie en emotie. Bijvoorbeeld met geschreven of gesproken teksten, beeldverhalen of cross-mediale kanalen. Met Storytelling kun je gerichter leden werven maar ook de onderlinge banden in je organisatie versterken.

Koornetwerk Nederland heeft goede ervaringen met Storytelling via eerdere workshops en trainingen. De tweede editie van de training Storytelling voor de koorwereld is op dit moment gaande Enthousiaste deelnemers delen hun verhalen bijvoorbeeld via #KorenLatenZichHoren.

Andere sectoren

Maar mooie verhalen zijn overal in de amateurkunst te vinden. Daarom wil Koornetwerk Nederland ook andere sectoren in de amateurkunst de handvatten van Storytelling aanreiken. Dat gebeurt tijdens een Storytelling Workshop op 29 oktober 2022. Die staat open voor alle organisaties die actief zijn in amateurkunst: van toneelvereniging tot harmonie, van fotoclub tot dansgroep. En uiteraard blijft ook de koorwereld zelf van harte welkom! Of je nu amateurbeoefenaar, bestuurder of professional (vakdocent, dirigent) bent.

Tijdens de Workshop Storytelling krijg je uitleg over de principes achter Storytelling, werkwijzen, en voorbeelden van best practices. Uiteraard krijgen deelnemers uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen. Na afloop kun je direct met Storytelling aan de slag. En wie weet vloeien uit de ontmoeting met andere deelnemers wel mooie, onverwachte vormen van samenwerking voort, met mooie crossovers als resultaat.

Praktisch

De Storytelling Workshop vindt plaats op zaterdag 29 oktober 2022 in De Kargadoor, Oudegracht 36, 3511 AP Utrecht. Inloop vanaf 10.30 uur met koffie en thee. De workshop begint om 11.00 uur en duurt tot 13.00 uur. Daarna kun je nog een half uurtje napraten. De workshop wordt aangeboden door Koornetwerk Nederland, waardoor de deelname kosteloos is. Aanmelden kan via dit inschrijfformulier: https://forms.office.com/r/gSkRpBf5kk