Muziek als Vak Masterclassweekend

Datum
zaterdag 18-11-2023 - zondag 19-11-2023
Tijd
De hele dag
Locatie
Amare, Den Haag
Spuiplein 150
2511 DG . Den Haag
Nederland
Telefoon
Website
Doelgebied
regionaal
Doelgroep
dirigenten
Categorieën
Zet in je agenda:

Het programma van het Masterclass Weekend – 18 en 19 november 2023 – richt zich op de twee belangrijkste pijlers van effectief muziekonderwijs: de eigen muzikale vaardigheden van de docent en de methodiek. Met ons vaste docententeam (sinds dit jaar inclusief László Nemes!) én gastdocent Árpád Tóth werk je een weekend intensief aan Kodály-based muziekeducatie!

De Kodály methodiek richt zich op de muzikale zelfstandigheid van elke leerling. Door vanaf een jonge leeftijd een goede basis op te bouwen kan een kind zich uiteindelijk in verschillende muzikale ’talen’ en genres uiten. Deze aanpak van Kodály, de ‘Songs & Games’, en allerlei praktische tips & tricks staan centraal in de middagsessies. Voor verschillende werkvelden en leeftijdscategorieën zijn er sessies. Een gedetailleerde beschrijving van de workshops vind je in het complete programma.

De ochtenden staan in het teken van de ontwikkeling van jouw eigen muzikale vaardigheden. In diverse niveaugroepen werk je ’s ochtends aan je eigen ‘musicianship skills’. Natuurlijk solfege, maar ook zingen, ritmische vaardigheden en muziekanalyse. Zo maak je van elk muziekstuk geschikt lesmateriaal!

Koop hier je kaarten!