Leading Voices

Datum
woensdag 27-07-2022 - zondag 31-07-2022
Tijd
De hele dag
Locatie
Bibliotheek Neude
Neude 11
3512AE . Utrecht
Nederland
Telefoon
Website
Doelgebied
internationaal
Doelgroep
dirigenten
CategorieΓ«n
Zet in je agenda:

Een heel nieuw evenement voor iedereen die van zingen houdt. Het evenement vindt plaats in het kader van de viering van 900 jaar stadsrechten in Utrecht en vindt op allerlei plekken in de stad plaats. Met workshops, concerten, lezingen en nog veel meer.

Registratie is nu mogelijk: kijk op www.leadingvoices.nl!

Hoofdprogramma voor koorprofessionals: Leading Voices
Het hoofdprogramma is gericht op professionals in de koormuziek zoals dirigenten, vocal leaders, componisten, muziekdocenten en managers. Voor hen is er een internationaal, Engelstalig programma met sprekers vanuit de hele wereld. Thema is de toekomst van de koormuziek: hoe zorgen we dat samen zingen in de toekomst maatschappelijk en artistiek relevant blijft?
In het programma is veel aandacht voor het leren door te doen en om zelf nieuwe dingen te ervaren of uit te proberen. Er is een inspirerend aanbod van concerten, masterclasses, workshops, lezingen, rondetafelgesprekken en andere activiteiten.

Nevenprogramma voor zangers: Utrecht Zingt festival
Voor koren en individuele zangers zijn er workshops (ochtend en middag) en zijn er mogelijkheden voor optredens tijdens β€˜choir-to-choir’ concerten (tijdens lunch en thee pauzes). In de avonden zijn er optredens van gerenommeerde koren en ensembles uit binnen- en buitenland. Op de laatste dag (zondag) is er een groot afsluitend evenement.