Vacatures actueel

Secretaris Koornetwerk Nederland

Koornetwerk Nederland zoekt een secretaris voor het bestuur. Het is een vrijwilligersfunctie voor gemiddeld 8-12 uur/week. Sluitingsdatum voor reflectanten: 1 april 2024.

Koornetwerk Nederland bundelt de krachten van meer dan 30 aangesloten korenbonden en professionele korenorganisaties. We komen op landelijk niveau op voor de meer dan 1 miljoen zangers die in uiteenlopende genres in onze sector actief zijn. Koornetwerk Nederland is een vereniging met een vrijwilligersbestuur, ondersteund door parttime betaalde medewerkers. We werken volgens de richtlijnen van de Governance Code Cultuur.

Taken

Als secretaris van het bestuur ben je de spin in het web. Je bereidt de vergaderingen voor van het Algemeen bestuur (maandelijks), het Dagelijks bestuur (om de paar weken) en de Algemene Ledenvergadering (2x per jaar). Je doet daarvan verslag en je voert de taken uit die bij je functie horen. Het precieze takenpakket stem je af met de collega-bestuursleden en de betaalde krachten, op basis van het aantal uren dat je beschikbaar hebt.

Wie ben jij?
We zoeken iemand die handig is in het organiseren van overleggen en het uitvoeren van de werkzaamheden die daaruit voortvloeien. Veel contact vindt plaats via e-mail en online-overleg. Het is fijn als je de korenwereld enigszins kent, maar vaardigheid in bestuurswerk en interesse in cultuur zijn minstens zo belangrijk. Het meeste werk verricht je thuis. Fysieke vergaderingen vinden in de regel plaats in Midden-Nederland.

Wat krijg je ervoor terug?
Wat je ervoor terug krijgt is een plek in een dynamisch, groeiend koornetwerk. Steeds meer korenorganisaties sluiten zich bij ons aan, overheden en andere culturele organisaties zoeken ons op voor samenwerking. Na zes jaar van hard werken staat Koornetwerk Nederland goed op de kaart. Het is mede aan jou om die positie te verbreden en te verdiepen. Je reis-en administratiekosten vergoeden we uiteraard. We keren geen vacatiegelden uit.

Interesse?
Mail of bel met Thomas Hessels, bestuurslid en secretaris ad interim (06-83911632, secretaris@koornetwerk.nl) of met voorzitter Ruut te Velthuis (06-48565372, voorzitter@koornetwerk.nl).