SERENADE: wie zingen jullie een hart onder de riem?

KBZON organiseert, samen met andere koororganisaties, het project SERENADE voor alle amateurkoren in Nederland. Daarin maken koren een videoclip waarmee ze een persoon of organisatie in hun omgeving een hart onder de riem steken.

In deze tijd, waarin live samen zingen en optreden nog even niet kan, missen veel koren een stip op de horizon. En juist nú kan samen toewerken naar een teamprestatie waar je trots op bent belangrijk zijn voor je koor. Bovendien heeft zingen een positieve uitwerking op je mentale en fysieke gezondheid: het is goed voor je lijf, het ontspant en maakt je vrolijk.

Eenzaamheid

KBZON wil koren in deze periode helpen om zoveel mogelijk mensen aan het zingen te houden – ook online. Maar er is meer: in deze tijd zijn veel mensen eenzaam, maken zich zorgen, of hebben stress en verdriet. Koren kunnen deze mensen een hart onder de riem steken, en zo ook de maatschappelijke waarde van koorzang zichtbaar maken!

Videoclip

Daarom organiseert de korenbond, samen met een aantal andere koororganisaties, het project SERENADE voor alle amateurkoren in Nederland. De opdracht is om als koor een videoclip te maken waarmee je iemand (of een organisatie) in je omgeving een hart onder de riem steekt. Alle inzendingen worden zichtbaar gemaakt via een afspeellijst op YouTube. Een deskundige jury beoordeelt de video’s, en de meest creatieve, verrassende en ontroerende inzendingen worden beloond met een prijs in de vorm van een workshop of coaching. Daarnaast is er ook een publieksprijs te verdienen.

Koren die daar behoefte aan hebben, kunnen via KBZON inspiratie en ondersteuning krijgen bij het maken van hun video in de vorm van online workshops. Het project SERENADE wordt ondersteund door BALK, de Dirigentenwerkplaats Utrecht, Koornetwerk Nederland, het Nederlands Koorfestival en Stichting Maestro.

Informatie

Meer informatie? Kijk dan op de website van KBZON, KBZON facebookpagina of neem contact op met het team van KBZON via festival@kbzon.nl.