Messiah, de Podcast

Ondanks Corona toch genieten van Händels meesterwerk.

De Messiah van Händel is een van de meest uitgevoerde werken uit de klassieke muziekgeschiedenis. Bij veel klassieke koren staat hij rond kerst op het programma maar dit jaar zal er door de coronamaatregelen weinig te horen zijn in kerken en concertzalen.

Om toch te kunnen genieten van dit geweldige werk maken NPO radio 4 presentator Lex Bohlmeijeren dirigent, violist en Messiah-kenner Johannes Leertouwer een 4-delige podcast waarin ze de geheimen van het werk proberen te ontrafelen.

Want wat maakt dit groots opgezette oratorium over leven, sterven en opstanding van Jezus zo geliefd, bij luisteraars overal ter wereld? 
Hoe slaagt Händel erin vreugde en wanhoop, duisternis en licht, zonde en vergeving uit te drukken in haast goddelijke muziek? 
Johannes Leertouwer duikt, met zijn viool in de hand, in het meesterwerk. Hij laat je luisteren als een musicus en kennismaken met alle fijnzinnige details zonder de grote lijn uit het oog te verliezen. Na deze podcast luister je nooit meer op dezelfde manier naar de Messiah!

Messiah, de podcast:
Een vierdelige podcast, iedere adventszondag vanaf 29 november op https://www.nporadio4.nl/podcasts/messiah en op andere podcast platforms