Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen 2019

Datum
vrijdag 04-10-2019 - zondag 06-10-2019
Tijd
Hele dag
Locatie
C-mine Genk (B)
Evence Coppéelaan 91
3600 . Genk
België
Telefoon
+32488469607
Website
Doelgebied
internationaal
Doelgroep
koren
Zet in je agenda:

Vijftiende Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen voor gemengde koren, vrouwen- en mannenkoren.

In het weekend van 4 tot 6 oktober 2019 zal voor de 15e keer de Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen plaatsvinden. Na een dertig jaar lange traditie in Maasmechelen sinds 1987, wijkt de wedstrijd voor gelijkstemmige en gemengde koren in 2019 uit naar C-Mine in Genk, in hartje Limburg. Het verleden en de charme van de oude mijngebouwen gaan er hand in hand met hedendaagse creativiteit: de geschikte plek dus voor deze fantastische koorwedstrijd in Vlaanderen!

Internationaal in Limburg

Elke editie van IKV wordt Limburg verwarmd met stemmen van over heel de wereld, van België tot Kroatië, van Rusland tot Indonesië. Elk koor laat zich van zijn beste kant zien en probeert de professionele jury te overtuigen met bekende en minder bekende muziek, melodieën uit eigen land en natuurlijk met het opgelegd werk dat telkens speciaal voor IKV geschreven wordt door een gerenommeerde Vlaamse componist.  

Competitie en muzikale vriendschappen

Het muzikale weekend opent traditioneel met een concert op vrijdagavond. Vanaf zaterdag gaat de wedstrijd van start, met in de twee categorieën (gelijkstemmige en gemengde koren) telkens twee juryconcerten. De zangers krijgen ook de kans om andere koren beter te leren kennen en samen te zingen tijdens vriendschapsconcerten op verschillende plaatsen in Limburg. Zondagavond sluit IKV af met een spetterend slotconcert en de bekendmaking van de resultaten.  

Info: www.ikv2019.be